Pui cu cimbru și conopidă
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 8 copănele de pui, 200 g făină, 1 kg conopidă, 1 ceapă, 1 ardei iute mic, 3 căței de usturoi, 3 linguri miere, 2 linguri pastă de tomate, 1 lămîie, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru uscat, unt, smîntînă.
Mod de preparare: Ceapa și usturoiul se curăță de foi, se toacă mărunt și se pun într-un castronel. Ardeiul se curăță de semințe, se spală și se taie în cubulețe.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiță, se adaugă legumele tocate și se călesc timp de cinci minute la foc iute.
Se adaugă trei linguri de miere, două linguri de pastă de tomate, sucul de lămâie și un praf de boia dulce.
Se condimentează, se pun o cană de apă, cimbru după gust și se lasă să fiarbă pînă cînd sosul format scade la jumătate.
Copănelele de pui se spală, se înțeapă din loc în loc cu vîrful unui cuțit, se șterg cu un șervet de hârtie și se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, se scot, se pun într-un castron și se țin la cald.
Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge și se servește alături de copănelele de pui și sosul picant.
Conopida se poate pregăti și sub formă de piure, în care se adaugă puțin unt și smîntînă.
|