Pui cu ciuperci pleurotus
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 piepturi de pui, 450 g ciuperci pleurotus, 8 ardei capia copti, sare, 4 boabe de piper, un varf de lingurita cu boabe de mustar, o frunza de dafin, 4 catei de usturoi, ulei de masline, o lingurita cu otet de mere, o legatura de marar, busuioc.
Mod de preparare: Se face o vinegreta din uleiul de masline, otetul de mere, sarea si piperul.
Piepturile de pui se spala si se pun la fiert in apa fierbinte in care s-au adaugat sarea, piperul boabe, boabele de mustar si foaia de dafin. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se pun intr-un castron. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga cateii de usturoi nedescojiti, se prajesc timp de cinci minute, apoi se scot si se asaza piepturile de pui dezosate. Se lasa sa se prajeasca zece minute la foc mic, apoi se scot din tigaie si se asaza pe farfurie.
Ciupercile se spala, se presara sare si piper, apoi se frig. Se asaza pe farfurie langa pui, impreuna cu fasii de ardei copt, se toarna deasupra vinegreta si se presara mararul tocat.
In loc de marar se poate folosi busuioc proaspat.
|