Pui cu cuș-cuș
Rețetă tradițională din Turcia
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g cuș-cuș (specialitate turcească, se găsește în magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 vîrf de cuțit nucșoară, 1 vîrf de cuțit scorțișoară pisată, 1 foaie de dafin, 1 linguriță curry, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr + apă), 150 ml smîntînă subțire sau frișcă nebătută, puțină mentă proaspătă.
Mod de preparare: Se fierbe cuș-cuș-ul în apă cu sare (la fel ca orezul). Se taie cepele în șpalturi și se prăjesc împreună cu pieptul de pui în untul incins. Se adaugă făina și condimentele și se sting cu zeama de legume. Se încorporează foaia de dafin și se lasă să fiarbă încet, la foc mic, circa 10 minute.
Se toarnă smîntîna peste fileurile de pui, se mai gustă o dată sosul de sare și piper și se servesc împreună cu cuș-cuș-ul garnisit cu mentă proaspătă.
Cuș-cuș-ul poate fi înlocuit cu orez.
|