Pui cu lămâie la cuptor
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 pui (cca 1 1/2 kg), 1/2 legătură cimbru, 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 lămâi, 20 g unt de la frigider, sare, piper, 1 kg cartofi, 500 g morcovi, 2 lingurițe capere, 300 ml supă de legume (instant), 2 linguri zahăr pudră, cca 50 ml ulei.
Mod de preparare: Puiul se spală, se zvântă. O lămâie se taie felii subțiri, cealaltă se stoarce. Se introduc sub pielea puiului câteva frunzulițe de cimbru, felii de lămâie și fâșii de unt. Se sărează și se piperează puiul, se umple cu frunze de pătrunjel, restul de cimbru și de felii de lămâie. Cartofii și morcovii curățați se taie felii și se pun, împreună cu caperele, într-o tavă. Se adaugă sare, piper, supa și zahărul pudră. Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul, se stropește puțin puiul, iar restul se toarnă peste legume. Se așază deasupra puiul și se introduce în cuptorul încins pentru 90 de minute, la foc mic.
Se servește cu legumele din tavă.
|