Pui cu legume și afumătură
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 pulpe de pui, 100 g afumatura, un fir de praz, 200 g fasole verde, 100 g boabe porumb, 100 g mazare, 2 ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoi, mujdei, menta proaspata, zeama de lamaie.
Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza si se prajesc in ulei incins, rumenindu-se bine. La fel se procedeaza si cu afumatura taiata cubulete. Apoi se pun intr-un castron, se presara usturoiul taiat marunt si se acopera sa stea la cald.
Fasolea verde, mazarea si porumbul se fierb, prazul se taie rondele si ardeii grasi felii. Apoi toate se amesteca, se toarna peste ele ulei de masline, putina zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza.
Pulpele de pui se pun pe o farfurie, alaturi se asaza legumele si se pot servi cu mujdei.
Se poate decora cu frunze de menta.
|