Pui cu legume și ouă fierte
Rețetă semi-vegetariană
Ingrediente: Carne de pui ( piept, pulpe), 2 vinete, 2 gogosari murati, 2 ardei capia, 4 oua, 2 cepe, usturoi, 250 g unt, 1 cutie rosii in bulion, 1 cana vin alb, condimente, patrunjel verde.
Mod de preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin. Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete ( mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna. Separat se calesc cepele cu usturoiul in putin unt, se adauga rosiile taiate cubulete cu sucul, se sareaza si se condimenteaza. Intr-o alta cratita se pun legumele calite, bucatelele de pui, ceapa cu rosiile si la urma cele 4 oua fierte si taiate in jumatate. Se mai baga putin la cuptor. Se serveste calduta cu putin patrunjel presarat deasupra.
|