Pui cu legume și salvie
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pui (de 1,5 kg), 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 1 vanata mica (300 g), 2 dovlecei (350 g), 2 cepe albe, 2 catei de usturoi, 2-3 fire de salvie, 2 linguri ulei de masline, 1 cutie mica de rosii decojite, 100 ml vin alb sec (sau rosu, sau zeama concentrata de pui), 1 lingurita zahar, sare, piper alb macinat.
Mod de preparare: Se taie puiul in 8-12 bucati si se freaca cu sare si piper. Ardeii spalati si curatati se taie fasii, vanata si dovleceii (cu coaja) se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar salvia se spala si se zvanta. Intr-o tigaie de fonta se pune la-ncins o lingura de ulei, in care se prajesc bucatile de pui, pana ce se rumenesc si devin crocante. Se scot din tigaie si in uleiul ramas se calesc - pe rand - vanata, ardeii si dovleceii (care se scot, tot pe rand, din tigaie). La urma, se calesc ceapa, usturoiul si salvia, se adauga rosiile, vinul, zaharul, sarea si piperul. Se amesteca bine, se introduc bucatile de carne, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, 20 de minute, la foc potrivit. Apoi se-ncorporeaza si legumele, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc - tot cu capac - inca 20 de minute.
|