Pui cu nectarine
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 pui, 250 g ceapă roșie, 3 căței de usturoi, rozmarin, 4 linguri ulei, 500 ml vin alb, 2 nectarine, salată verde, maioneza, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală puiul și se porționează. Se curăță ceapa și se taie fîșii subțiri. Se curăță usturoiul și se taie felii. Nectarinele se spală, se taie pe jumătate, după care li se scot sîmburii și se taie felii.
Într-o cratiță, se încinge uleiul, se așează bucățile de pui și se prăjesc pe ambele părți. Se adaugă apoi ceapa și usturoiul și se călesc puțin. Se stinge cu vin, se adaugă rozmarin și se lasă la foc mic, cu capacul deasupra. După ce a fiert 20 de minute, se pun nectarinele. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se servește cu salată verde sau maioneză.
|