Pui cu orez
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 piepturi de pui, 300 g orez cu bobul lung, 4 rosii, 2 cepe, un ardei capia, un ardei iute mic, o jumatate de lingurita cu praf de curry, un praf de boia iute, sare, piper, ulei de masline, o legatura de patrunjel, marar.
Mod de preparare: Piepturile de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga ardeiul capia spalat, curatat de seminte si taiat fasii, ardeiul iute taiat pe jumatate si cepele taiate rondele. Se toarna putina apa si se introduce tava in cuptor. Cand sunt gata, se scot piepturile din tava, se asaza intr-un castron si se acopera cu un capac.
Orezul se spala cu apa rece, se caleste timp de cinci minute in ulei incins, apoi se condimenteaza cu sare si piper, se adauga apa si se lasa sa fiarba.
Cand este fiert, se presara praful de curry, se amesteca si se acopera cu un capac. Se serveste alaturi de piepturile de pui si rosiile taiate. Se presara patrunjel tocat.
Patrunjelul poate fi inlocuit cu marar tocat.
|