Pui cu sos de cimbru și ardei
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pui (1,5 kg), 100 g kaiser, 3-4 căței de usturoi, 2 ardei grași roșii, 2 crenguțe de cimbru, 2-3 linguri ulei (de măsline), sare, piper, 100 ml supă de pasăre (instant).
Mod de preparare: Puiul se spală, se șterge cu un șervet de bucătărie și se tranșează în bucăți. Kaiserul se taie în fâșii subțiri. Ardeii se curăță de semințe, se spală și se taie în cubulețe. Cimbrul se spală și se rup frunzulițele. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă kaiserul și usturoiul curățat, dar lăsat întreg și se lasă să se rumenească. Se scot din tigaie și se pun deoparte. În grăsimea lăsată în tigaie se prăjesc bucățile de pui, la foc mic. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă puțin ulei. Se sărează, piperează după gust și, după 5 minute, se adaugă cimbrul și ardeiul gras. Se micșorează focul, se toarnă supa de pasăre și se lasă să fiarbă totul circa 30 de minute. Spre sfârșit, se adaugă la sos și kaiserul împreună cu usturoiul.
|