Pui cu sos de vin și muștar
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui, 2 capatani usturoi taiate feliute, 1 pumn arpagic, mustar dulce si mustar boabe, vin rosu (alb) dulce 2 1/2 pahare sau cat sa acopere puiul, sare, piper boabe negru (alb), 4-5 linguri ulei, busuioc, oregano, 1-2 rosii coapte/ardei galben copt, boia iute.
Mod de preparare: Se taie pulpele pe jumatate, se cresteaza, se sareaza si se pun intr-o tigaie mare sa se rumeneasca usor in ulei. Cand s-a albit carnea, se adauga usturoiul taiat felii si arpagicul curatat si se mai lasa la foc moderat pana cand pulpele devin aurii. Trebuie sa aveti grija sa nu se arda usturoiul. Se face un amestec din mustarul dulce si mustarul boabe, in parti egale, si se unge fiecare bucata de pui pe o singura parte. Se acopera cu un capac pentru 5 minute. Se intoace carnea in cratita se toarna vinul, se adauga boabele de piper negru, busuioc, oregano si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pentru 10 min. Apoi se scoate capacul si se lasa sa scada vinul la foc moderat pana devine un sos destul de grosut. La final se adauga rosia coapta pasata ca un piure cu tot cu seminte, putin boia si se mai lasa cateva minute sa fiarba sosul. Se pune carnea pe un platou si se acopera cu sosul din tigaie.
La varianta cu vin alb dulce, se pune piper alb boabe si in loc de rosia coapta, ardei galben copt si pasat tot ca un piure.
Se pune carnea pe un platou si se acopera cu sosul din tigaie. Este foarte bun cu piure. Varianta cu vin alb se asorteaza la o garnitura de paste (penne) cu legume.
|