Pui cu susan și dovleac
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 piepți de pui, 50 g stafide, semințe de susan, două ouă, 500 g dovleac, 100 g parmezan, 100 g unt, apă, o lămâie, ghimbir ras, doi căței de usturoi, miere, o lingură de amidon, ulei, sare, piper, mărar, pudră de chili, 30 g zahăr tos.
Mod de preparare: Piepții de pui se taie în fîșii mici, se pun într-un castron și se condimentează. Se trec prin ouăle bătute și semințele de susan.
Se prăjesc în ulei încins, se scot, se așază într-un castron și se acoperă. Dovleacul se curăță de coajă, se spală și se scurge.
Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă dovleacul, zahărul tos, un pahar de apă, sarea și piperul. Se călește până când poate fi pătruns de dinții unei furculițe, se scoate și se pune într-un castron.
Într-o oală mai mică se pun 300 ml apă, sucul de la lămâie, o jumătate de linguriță de ghimbir ras, usturoiul și două linguri de miere.
Se fierbe timp de 10 minute, se condimentează, se adaugă stafidele și amidonul dizolvat în trei linguri de apă.
Se fierbe la foc mic pînă cînd sosul s-a îngroșat. Se servește alături de puiul cu susan și dovleacul gratinat, presărat cu mărar tocat.
Pentru un sos picant se adaugă un sfert de linguriță de pudră de chili.
|