Pui pe sticlă (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: Un pui întreg de aprox.1 kg, vegeta, piper sau alte condimente, o sticlă de 1/2 l.
Mod de preparare: După ce se dezgheață puiul și se spală bine și în interior (aveți grijă să nu mai rămînă nimic înăuntru), se condimentează cu verdeață, piper și eventual alte condimente. Separat, se umple o sticlă de bere de 0,5 l cu apă rece.
Puiul se introduce pe sticlă, apoi se pune într-o oală (sau tavă mică) unde veți pune 1/2 l apă. Se dă la cuptor aproximativ 2 ore (puteti să lăsați puiul mai mult pentru a se rumeni). Aveți grijă cînd îl puneți în cuptor sa tăiați gîtul. Din cînd în cînd, îl mai puteți scoate, iar cu zeama care s-a adunat în cratiță puteți să luați cu o lingură și să turnați pe el. Se scoate după ce s-a rumenit.
Se poate servi cu cartofi piure sau pai și cu murături.
|