Pui pe sticlă (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: Un pui, puțin ulei, vegeta, usturoi, o sticlă de 0,5 l.
Mod de preparare: Puiul se curăță bine, se spală, se condimentează, usturoiul se pisează și se întinde pe pui înăuntru și în afară și se trage puiul pe sticla care se umple cu apă. Dacă alunecă în jos, puiul se coase la gît, în așa fel încît să stea complet suspendat pe sticlă să nu atârne în tavă.
Sticla se pune în tavă (în picioare) în care punem puțină apă și puțin ulei, se încălzește cuptorul și, înainte de a se introduce puiul în cuptor se toarnă peste el cîteva linguri de ulei, se lasă la cuptor o oră. Pe parcurs se întoarce sticla în așa fel încît să fie friptă carnea uniform. Puiul o să fie crocant și rumenit de jur împrejur, foarte gustos.
Se poate servi cu mujdei și mămăliguță.
|