Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele şi apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pui pe sticlă (III)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Un pui mare, cartofi, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 2 cepe roşii, 2 căpăţîni de usturoi, 1 conservă ciuperci, 400 g stafide, ulei, unt pentru uns, condimente pui, 1 sticlă de bere.

Mod de preparare: Se curaţă puiul, se condimentează şi se fac crestături în el, în care se introduc bucăţele de usturoi şi stafide. Se spală foarte bine o sticlă care se umple cu apă. Puiul se introduce pe sticlă, sticla urmînd să stea în picioare în tavă. Dacă pulpele sau aripile se depărtează foarte mult, ele se pot lega cu sfoară. Pe lîngă sticlă, în interiorul puiului se mai introduc bucăţele de usturoi, stafide şi un pic de unt. Se curaţă legumele, se taie bucăţi potrivite şi se asează în tavă (cartofi, ardei, ceapă, stafide). În centrul tăvii se pune sticla cu puiul, se mai adaugă condimente, se stropeşte cu ulei şi se toarnă apă în tavă cît să se acopere legumele.
Se dă la foc mic, avînd grijă cînd introduceţi tava ca sticla plină cu apă şi pe care este puiul să încapă în cuptor.
Nu se deschide 30 de min cuptorul.
După 30 de minute se începe ungerea puiului - cam din 5 în 5 minute - cu unt.
Pe final - cînd puiul este gata - se începe ungerea cu bere astfel incat friptura să capete o crustă frumoasă.
Cînd este gata, se scoate tavă şi se împinge puiul de jos în sus pentru a fi scos de pe sticlă.
Se aşează într-o tavă împreună cu garnitura din tavă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.