Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pui provenzale
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă potrivită tăiată marunt, 2 căței de usturoi presați sau zdrobiți, 2 ardei grași roșii (mari) tăiați fîșii, 400 g roșii decojite (din conservă) cu zeamă cu tot, 1 lingură bulion, 1/4 ceașcă vin dulce, 1/2 linguriță zahăr, 1/3 ceașcă busuioc tocat mărunt, 1/2 ceașcă măsline negre fără sîmburi tăiate în două, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se prăjesc copanele la cuptor sau pe grătar.
Se încinge uleiul într-o tigaie grea de fontă și se călesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul și ardeii. Se adaugă roșiile decojite cu zeamă cu tot, bulionul, vinul și zahărul și se lasă să dea în clocot. Se face focul mai mic și se fierb aproximativ 10 minute, pînă ce se îngroașă sosul.
Se încorporează bucățile de pui, busuiocul și măslinele și se lasă pe foc pînă ce se încing - amestecînd întruna.
Puiul astfel preparat se servește fierbinte, cu salată verde și chifle proaspete, crocante.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.