Pulpă de berbec împănată
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 pulpa de berbec din spate, 200 g slanina afumata, sare, piper boabe, 1 cana vin alb, usturoi, 1 lingurita boia dulce, 1 ceasca ulei, 1 ceasca supa de zarzavat.
Mod de preparare: Pulpa se curata de oase si de pielite, se desface cu lama cutitului, se impaneaza cu felii de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se pipereaza, se strange la loc si se leaga cu o sfoara subtire. Se pune carnea intr-o forma, se acopera cu o cana de supa de zarzavat si o ceasca de ulei, se adauga cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce si se introduce forma in cuptorul cald. Se coace o ora la foc potrivit, dupa care se adauga vinul alb si o crenguta de cimbru. Cand friptura s-a rumenit frumos, se scoate de la cuptor, se scot atele si se serveste taiata felii groase, cu garnitura de legume.
|