Pulpă de miel cu salvie și tarhon
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel, 1/4 ceasca salvie proaspata (taiata mai mare) sau uscata, 2 linguri tarhon, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mijlocie tocata marunt, 1-2 linguri ulei, 1 ceasca vin alb, 1/2 ceasca supa concentrata de pasare (Knorr+apa).
Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea cu un cutit mic si ascutit si se freaca cu uleiul in care s-au amestecat bine tarhonul, salvia, usturoiul zdrobit si ceapa tocata. Se pune intr-o tava mai adanca, in care s-a turnat putina apa, ca sa nu se prinda carnea de fund, se baga la cuptor si se prajeste - fara capac - circa o ora si 15 minute. Apoi se scoate, se aseaza pe un fund, se acopera cu o folie de plastic si se lasa asa 10 minute, dupa care se taie felii. Intre timp, se pune tava pe foc, se toarna in sosul lasat de carne vinul si zeama de pasare, amestecand bine si razuind grasimea de pe fundul tavii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierbe incet, 5 minute. Se toarna peste feliile de carne, asezate in farfurii.
|