Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pulpă de miel marinată cu mirodenii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,8 kg), 1/2 sticlă vin roșu sec, 50 ml coniac, 1 ceapă, 1 morcov, 1 tulpină de țelină, 4 căței de usturoi, cîteva fire de mentă, coriandru, busuioc, 3 linguri ulei de măsline, 50 g unt, coaja de la o portocală, 2 cuișoare, 1 baton de scorțișoară, 3 steluțe de anason, 1/2 lămîie, sare, piper.

Mod de preparare: Puneți pulpa de miel într-un vas adînc, ungeți-o pe toate fețele cu ulei și presărați-o cu sare și piper.
Adăugați ceapa tîiată în sferturi, morcovul rondele, țelina marunțită, usturoiul zdrobit, coaja de portocală, plantele aromate și mirodeniile. Turnați deasupra coniacul și vinul roșu, acoperiți vasul cu un capac și lăsați carnea să se macereze 12 ore la frigider, întorcand-o de 2-3 ori.
Încingeți cuptorul la 220 grade C.
Scurgeți pulpa de miel, ștergeți-o, lăsați și legumele să se scurgă și filtrați marinata.
Puneți legumele într-o tavă mare de friptură, așezați peste ele pulpa de miel și dați-o 45 de minute la cuptor (stropind-o din cînd în cînd cu marinata).
Cînd e bine pătrunsă, înfășurați carnea într-o folie de aluminiu și lăsați-o să se odihnească pe un platou în cuptorul stins, cu ușa cuptorului întredeschisă.
Amestecați sosul din tavă cu marinata rămasă, puneți-l pe foc și lăsați-l să scadă bine (două treimi). Strecurați-l, încorporați untul tăiat bucățele și amestecați-le cu telul, adăugînd, la sfîrșit, și puțină zeamă de lămîie.
Serviți pulpa de miel imediat, cu sosul alături și o garnitură potrivită.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.