Pulpă de miel umplută cu verdeață proaspătă
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg), 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 crenguțe rozmarin, 1 legătură maghiran, 3 cepe mici (de arpagic), 6 căței de usturoi, 100 g unt, 1 lingură muștar iute, sare, piper.
Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 220 grade C.
Tăiați cu foarfeca într-un castron pătrunjelul, rozmarinul și maghiranul, adăugați 80 g de unt tăiat bucățele, 3 căței de usturoi presați și muștarul și amestecați bine, pînă ce obțineți o pastă omogenă de unt și verdeață.
Sărați și piperați pulpa - dezosată - în interior, umpleți-o cu 3/4 din untul cu verdeață și 2 cepe tocate mărunt și coaseți carnea cu ață pentru bucătărie. Puneți-o apoi într-o tavă mai adîncă, împreună cu 3 căței de usturoi, cu coajă cu tot, presărați peste ea bucățele din untul rămas, sărați, piperați și dați pulpa 55 min. la cuptor, stropind-o din cînd în cînd cu zeama ei.
Cînd este gata, înveliți carnea într-o folie de aluminiu și lăsați-o să se odihnească 10 min. în cuptorul stins, cu ușa întredeschisă.
Turnați peste sosul din tavă 250 ml de apă rece, lăsați-l să scadă pe foc (la jumătate), răzuind zeama de carne caramelizată. Sărați, piperați, strecurați și păstrați sosul la cald.
Acoperiți partea bombată a pulpei cu pasta de unt și verdeață rămasă, presărați-o cu ultima ceapă tăiată mărunt și lăsați-o în cuptor, sub grill, să se rumenească. Serviți-o împreună cu sosul și cu o garnitură de dovlecei.
În momentul cînd o dați la cuptor, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
|