Pulpă de porc cu slăninuță afumată la cuptor
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 100-120 g slăninuță afumată feliată subțire, 3 căței de usturoi, sare, piper, cimbru uscat, 1 ceașcă vin, ulei
Mod de preparare: Se feacă pulpa de porc cu puțină sare, usturoi pisat și cimbru, apoi se presară piper proaspăt macinat. Se pune pulpa într-un vas în care acoperim fundul cu ulei și o ceașcă cu vin. Se acoperă pulpa cu felii de slănină ce vor fi fixate cu scobitori.
Se acoperă cu o folie de staniol și se pune în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru aproximativ 2 ore. După acest interval, se scoate folia și se lasă feliile de slănină să alunece în tavă, lângă carne.
Se întoarce pulpa cu usturoiul în sos și se lasă să se rumenească la 200°C, apoi se rotește iar și se mai lasă încă 10-15 min., în functie de puterea cuptorului, astfel încât usturoiul să nu se ardă și să devină amar.
|