Pulpe de pui Tandoori
Rețetă tradițională din India
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 pulpe de pui (fără piele), zeama de la o lămîie, sare, 2 lingurițe boia dulce, 2 căței de usturoi, ghimbir, 350 g iaurt, 2 lingurițe praf de chili (roșu), cîte o linguriță de chimen, scorțișoară și cardamon (toate pisate), 1 vîrf de cuțit șofran, 1/2 linguriță cuișoare măcinate.
Mod de preparare: Se spală pulpele, se zvîntă, se taie în două (la încheietură) și se freacă bine cu zeamă de lămîie, sare și boia.
Usturoiul și ghimbirul se curăță, se toacă mărunt și se amestecă cu iaurtul și cu celelalte mirodenii. Se pun pulpele de pui în "marinata" de iaurt și se lasă cel puțin o oră la frigider, ca să se pătrundă.
Se scoate carnea și se prăjește circa 25 de minute pe marginea grătarului, învîrtind-o de cîteva ori și stropind-o cu marinată.
|