Pulpe de pui cu fasole verde
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 pulpe de pui (a circa 120 g), sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii, 25 g ceapa + usturoi (tocate marunt), 600 g fasole verde, 2 crengute rozmarin.
Mod de preparare: Se spala pulpele de pui, se zvanta, se sareaza si se pipereaza si apoi se prajesc in uleiul incins circa 20 de minute. Rosiile oparite si curatate de pielita se taie cubulete. Se pun ceapa si usturoiul tocate in tigaie, se dunstuiesc putin impreuna cu puiul, dupa care se adauga si rosiile si se lasa sa fiarba incet - cu capac - circa 20 de minute. Se curata fasolea, se spala, se rupe bucati, se fierbe 15 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Se scot din tigaie pulpele de pui, se introduc fasolea verde si rozmarinul (crengutele intregi), se mai gusta o data de sare si piper, si se servesc toate pe un platou. Ca garnitura: cartofi prajiti.
|