Pulpe de pui cu morcovi și ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 4 pulpe de pui (a 200 g), 500 g morcovi subțiri, 4 cepe mici, 250 g ciuperci champignon, 400 g praz, 1/2 lămâie, 4 linguri ulei, sare, piper, 375 ml supă de pasăre (instant), 125 ml vin alb, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se zvântă bine și se taie în jumătăți. Se curăță morcovii și se taie bucăți. Se curăță ceapa și se taie peștișori. Se curăță ciupercile și se taie în jumătăți. Se spală lămâia cu apă caldă, se șterge bine și se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiță, se pun bucățile de pui și se rumenesc rapid, pe ambele părți, cca 3 minute; se condimentează cu sare și piper. Se adaugă legumele și feliile de lămâie și se călesc împreună. Se toarnă supa de pasăre și vinul și se lasă să fiarbă câteva minute. Se acoperă cratița și se introduce în cuptorul încins, pentru cca 30 de minute. Din când în când, se stropesc bucățile de pui cu sosul format.
Se servesc pulpele cu legumele și sosul din cratiță și presărate cu pătrunjel verde.
|