Raci fierți cu vin
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 20 raci vii, 1 pahar vin alb, 1 lingură unt, 1 morcov, 1 ceapă, 1 frunză dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, cîteva boabe de piper, sare
Mod de preparare: Se aleg 20 de raci vii; se spală în mai multe ape, se scurg bine; se scoate mațul din coadă cu un cuțit ascuțit, fără să se rupă înotătoarea din mijlocul cozii. într-o cratiță destul de mare ca să intre și racii, se călesc cu o lingură de unt un morcov și o ceapă tăiate felii subțiri, o frunză mică de dafin, un fir de cimbru, unul de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, câteva boabe de piper, sare. Când încep să se înmoaie, se adaugă un pahar de vin alb și o jumătate de pahar cu apă. Se lasă să dea în clocote și se pun racii. Se acoperă, se așază pe foc iute; se țin 15 minute, întorcându-i între timp de 2-3 ori. Se lasă să se răcească în cratiță.
Se pot servi cu mujdei de usturoi.
|