Ragout de cartofi cu cârnați
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 800 g de cartofi noi mai mici, 250 g de praz, sare, piper, circa 250 g de cârnați (cabanos), 1 ceapă potrivită, 40 g de unt, 40 g de făină, 200 g de smântână, 500 ml de lapte, 2 linguri de muștar Dijon, 1/2 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare: Cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă clocotită circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă și, dacă sunt prea mari, se taie în jumătăți sau sferturi. Prazul se curăță, se spală, se taie în rondele potrivite și se fierbe circa 5 minute în 200 ml apă clocotită cu sare. Se scurge prin strecurătoare și se păstrează zeama în care a fiert. Cârnații se taie în felii, iar ceapa în cubulețe mici. Se încinge untul într-o cratiță, se pune ceapa și se călește puțin, până devine translucidă. Se adaugă făina desfăcută cu puțină apă și se amestecă. Se sting cu zeama în care a fiert prazul, laptele și smântâna. Se amestecă continuu până dau în clocot. Se lasă să fiarbă 5 minute pe foc mic. Se condimentează sosul cu sare, piper și muștar. Se pun cârnații, cartofii și prazul în sos și se lasă să dea un clocot.
Se servește ragout-ul garnisit cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
|