Rasol de vacă cu cașcaval
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 800 g carne de vacă pentru rasol, 1-2 morcovi, o ceapă, o felie de țelină, 2 rădăcini de pătrunjel, o foaie de dafin, 15 boabe de piper, 60 g făină, 2 ouă, 1/2 pahar iaurt, 50 g unt sau untdelemn, cașcaval.
Mod de preparare: La carnea fiartă pe jumătate, se adaugă zarzavatul curățat și spălat, precum și condimentele. Carnea fiartă și tăiată în porții se așează într-un vas rezistent la foc. Făina se subțiază cu zeama de carne și se fierbe 8-10 minute. Se drege cu ouăle bătute, cu iaurtul și se toarnă peste carne. Se presară cașcaval ras și se dă la cuptor circa 10 minute, la foc potrivit.
|