Rasol milanez din carne de vițel
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 bucăți ossobuco de vițel, 1 ceapă mică, făină albă, 1 lămâie, pătrunjel, 1 cățel de usturoi, 1 anșoa sărată, vin alb sec, supă sau apă, 150 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Presărați cu făină ossobuco și rumeniți-le în unt. Adăugați sare și piper. Turnați puțin vin alb în tigaie. Când vinul s-a evaporat, adăugați suficientă supă fierbinte (sau apă) pentru fierbere, care va dura aproape o oră.
Cu aproximativ 10 min. înainte de a lua compoziția de pe foc, adăugați pătrunjelul, coaja de lămâie (numai partea galbenă), usturoi, ceapă, anșoa curățată și spălată, toate tocate împreună.
Se servește cu risotto (orez) cu șofran.
|