Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Rață la cuptor cu morcovi caramelizați în miere
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1 rață, 2 cepe, 2-3 morcovi, 2-3 căței de usturoi, 5-6 frunze de salvie, 6-8 frunze busuioc, 1 crenguță mică de rosmarin, sare, piper, un praf de boia, 1 cană de apă, 1 pahar de vin alb sec, 2 linguri de miere.

Mod de preparare: Cepele, morcovii și cățeii de usturoi se curăță de coajă, se spală și se taie în bucăți mai mari. Se pun într-un vas termorezistent cu capac peste care se așează frunzele de salvie, cele de busuioc și crenguța de rozmarin. Se condimentează rața pe toate părțile cu sare, piper și praful de boia și se așează peste patul de legume. Se toarnă o cană de apă, se acoperă cu capacul și se dă la cuptor la 200°-230°C, aproximativ 60-90 minute. Periodic, se întoarce ca să se “bronzeze” uniform. Cu 20 de minute înainte de a scoate rața de la cuptor, se inundă preparatul cu un pahar de vin alb sec. Morcovii de sub rață se pun într-o tigaie împreună cu mierea și se lasă la caramelizat la foc moderat, timp de 10 minute.
Se servește cu garnitură de cartofi țărănești, alături de un vin alb sec.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.