Rață lăcuită
Rețetă tradițională din China
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 boboc de rață, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare.
Mod de preparare: Se curăță și se spală bobocul de rață, ungîndu-l în interior cu 1 lingură de miere și sare. Tot în interior se va pune crenguță de busuioc. Se așează pasărea într-o cratiță în care s-a turnat vinul și se lasă să fiarbă la foc aproape 15 minute, apoi se repetă operația badijonării. De data aceasta se va lasa pasărea încă 5 minute în cuptor, se badijonează din nou și, în sfîrșit, se lasă ultimele 5 minute la cuptor.
Aceasta friptură se servește cu orez chinezesc și cu salată verde, tăiată în fișii și acrită cu oțet.
|