Rață prăjită cu bere
Rețetă tradițională din China
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 rață fără măruntaie, puțin pătrunjel tocat mărunt, 1,5 l de bere, 3 linguri mari de sos de soia, 2 linguri de zahăr.
Mod de preparare: Se spală bine rața, se opărește puțin și se spală încă o dată. Se pun toate componentele, mai puțin rața, la fiert într-o tigaie cu fund adînc pînă să clocotească. Se pune și rața (întreagă) în tigaie și se fierbe circa 40 minute pe foc domol. Se amestecă în tigaie din cînd în cînd pentru a acoperi uniform carnea cu sosul din tigaie. Cînd rața este moale, se scoate din tigaie și se pune la răcit. Se păstrează sosul în care s-a preparat rața. Se taie rața în bucăți mici și se toarnă sosul peste acestea. Se adaugă pătrunjelul.
|