Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Rață sălbatică cu măsline
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 10

Ingrediente: 2 kg carne de rață sălbatică, 500 g măsline, 200 ml vin, 200 ml ulei, 50 g pastă de tomate, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g țelină, piper boabe, cimbru, foi de dafin, sare, dupa preferință, 100 g lămîie.

Mod de preparare: Rața sălbatică se curăță de pene, se trece prin flacără, apoi se freacă cu mălai și se spală doar pe deasupra. Se scot măruntaiele, oprind numai inima și ficatul, restul se aruncă. Se taie în sferturi rața și se pune într-un vas, pentru marinare.
Separat, se pregătește prin fierbere marinata din 100 ml oțet diluat cu 300 ml apă și 20 ml vin roșu, cîteva felii de morcovi, ceapă, țelină, rădăcină de pătrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, după gust. Se fierb într-un vas acoperit cca 10 minute, apoi se toarnă fierbinte peste rață și se acoperă vasul. Dacă nu se prepara rața în aceeași zi, marinata se răcește și apoi se toarnă peste carnea de rață și se păstreaza la loc răcoros cca 2-3 zile, întorcînd carnea în timpul marinării cel puțin o dată pe zi.
Cînd se scoate din marinată, carnea se șterge, se pune într-o tava smălțuită, se unge cu untură, se toarnă puțină apă și se pune în cuptorul încins.
Preparare: dupa ce a fost marinată, rața se șterge, se porționează și se pune la înăbușit într-un vas cu ulei pînă se pătrunde bine. În grăsimea rămasă, se înăbușă zarzavatul curățat, spălat și tăiat mărunt. În timpul înăbușirii, se adaugă făina desfăcută în puțină apă rece, pastă de tomate dizolvată și apă caldă necesară pentru a fierbe timp de cca 20-30 minute. Cînd este gata carnea, se strecoară sosul și se pasează tot zarzavatul, adăugînd piperul boabe, cimbrul, foile de dafin, feliile de lămîie curățate de coajă, măslinele opărite, vinul și se mai lasă să fiarbă.
Preparatul se servește rece.
Rața sălbatică se poate pregăti și cu ciuperci și cu varză, sub formă de ostropel, etc.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.