Rață sălbatică friptă
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: O rață, 100 g slănină, 1 lingură unt, 1 pahar vin roșu.
Pentru marinată: 1 l vin roșu, 1/2 l oțet de vin, 2-3 foi dafin, 10 boabe piper, sare.
Mod de preparare: Înainte de a fi friptă, rața se marinează. Se face o marinată din vin roșu, oțet diluat, cîteva foi de dafin, boabe de piper, sare. Se fierbe și se toarnă fierbinte peste rața așezată într-o cratiță smălțuită. Se lasă astfel peste noapte.
A doua zi, se scoate rața marinată, se împănează cu felioare de slănină, se unge cu unt și se frige la tavă la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tavă. Cînd este gata, se taie, se așează pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adaugă un păhărel de vin roșu și, după ce a fiert încă puțin, se pune în sosieră și se servește odată cu friptura.
|