Risotto cu dovleac
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubulețe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Într-o cratiță, se pun uleiul de măsline și o ceapă la rumenit, se adaugă orezul și se lasă cîteva minute să se prăjească.
Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec și se lasă cîteva minute să se evapore.
Se adaugă dovleacul și se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu.
Cînd sînt fierte, atît orezul, cît și dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt și se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se servește.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.
|