Risotto cu ochiuri și costiță
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 ceașcă de orez, 3 cești cu apă, 30 g unt, 2 cepe mijlocii, 150-200 g de costiță afumată, 1 lingură ulei, 8 ouă, 3 roșii, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt și se călește în unt încins. Cînd începe să se îngălbenească, se adaugă orezul și se mai prăjește 5-6 minute, amestecînd mereu. Se toarnă apoi apă, se adaugă sarea și piperul și se lasă sa fiarbă la foc domol circa 25 minute, după care orezul este fiert.
În timp ce se fierbe orezul, se spală roșiile, se taie în două, transversal, se golesc de semințe, se sărează și se ung cu ulei în interior. Se așează apoi într-o cratiță acoperită și se prăjesc ușor. Separat, într-o tigaie neunsă, se prăjește costița tăiată în 12 fîșii lungi. Cînd este frumos rumenită, se scoate și se prepară 6 ochiuri, prăjite sau fierte, după dorință. Pe un platou se așează risottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar la margini se garnisește cu jumătăți de roșii și fîșii de costiță, dispuse alternativ.
|