Romburi cu stafide și migdale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Aluatul: 375 g faina, 250 g unt rece, 3 galbenusuri, 3 linguri zahar.
Glazura: 1 baton de vanilie, 2 albusuri, sare, 250 g zahar pudra, 60 g stafide, 60 g migdale taiate (stifturi), faina pentru planseta.
Mod de preparare: Pentru aluat: Se toarna faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, iar pe marginile ei se asaza bucatele mici de unt. La mijloc se pun galbenusurile si zaharul si se amesteca toate (dinspre interior), la-nceput cu mixerul si apoi cu mana, pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera aluatul (ca o sfera) cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca in frigider cel putin o ora.
Pentru glazura: Se despica batonul de vanilie pe lung si se razuie miezul. Se bat albusurile spuma, adaugandu-se vanilia, un varf de cutit de sare si - putin cate putin - zaharul pudra. Glazura astfel obtinuta se pune la rece. Se clatesc stafidele cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se scoate aluatul din frigider, se imparte in portii si se intinde pe planseta infainata. (Grosimea aluatului: 2 mm.) Cu rotita dintata se taie romburi (circa 3x3 cm), se ung cu glazura si se asaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt (calc). Se garnisesc cu stafide si felioare de migdale si se coc 10-14 minute in cuptorul incins la 175 grade C. Se lasa sa se raceasca putin, se scot cu grija din tava pe un grilaj si doar cand sunt reci de tot se asaza pe platou.
|