Romburi cu unt
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 270 g faina, 30 g zeamil, 80 g alune macinate, 130 g unt, 90 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, cateva picaturi esenta de vanilie.
Pentru lipit si ornat: 300 g gem de caise, 150 g alune macinate, 250 g zahar pudra, 6-7 linguri lapte, 4 picaturi esenta de vanilie, circa 50 g caise uscate
Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se tine o ora la rece.
Se intinde o foaie subtire (circa 3 mm), se decupeaza - cu o forma - romburile si se coc 10 minute la 180 grade C.
Se incalzeste gemul de caise, se ung cu gem jumatate din romburile coapte, dupa care se lipesc doua cate doua cu cele neunse. Se ung si pe margini cu gem (de jur-imprejur) si se rostogolesc prin alunele macinate.
Se amesteca zaharul pudra cu laptele. In glazura astfel obtinuta se picura esenta de vanilie si se orneaza romburile folosind un cornet. La mijlocul fiecarui romb se pune cate o bucata de caisa uscata.
|