Rondele cu parmezan
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 350 g făină, praf de copt, sare, piper, 1 lingură busuioc uscat, 250 ml iaurt, 2 ouă, 75 g unt, 175 g parmezan, pudră de curry, 2 căței de usturoi, 1 legătură ceapă verde, 1 măr, salată verde, mozzarella.
Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un pliculeț cu praf de copt. Se amestecă, se adaugă sarea, piperul, un vîrf de linguriță de pudră de curry și busuiocul uscat.
Se adaugă oul bătut, untul moale, parmezanul ras și salata verde tocată mărunt.
Se presară ceapa verde tocată, usturoiul pisat, mărul dat pe răzătoare și făina cernută, se frămîntă totul pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare, i se dă formă de rulou și se introduce la rece 30 de minute.
Se taie în rondele potrivit de groase, se așează într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se ung cu ou bătut și se introduc în cuptor.
Se coc 25-30 de minute la foc mediu, avînd grijă să nu se ardă.
Se scot pe un grătar, se lasă la răcit timp de cinci minute, apoi se servesc.
În loc de parmezan, se poate folosi mozzarella dată prin răzătoare sau tăiată în cubulețe.
|