Rondele de dovleac
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 12
Ingrediente: 30 g unt, 2 linguri zahar (fin), 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit), 1 ou batut usor, 1/2 ceasca lapte, 2 1/2 cesti faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut si laptele.
Se adauga faina si se framanta un aluat moale.
Se intinde aluatul (cu mana) pe planseta infainata si se taie din el cu gura unui pahar rondele (grosimea aluatului: 2 cm).
Se aseaza rondelele pe o tava unsa, se stropesc cu putin lapte si se coc 10-12 minute in cuptorul incins. Se servesc calde, cu putin unt.
|