Rondele de mere cu sos de portocale
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 mere (400 g), 100 g faina, 1 lingura rom, 1 varf de cutit de sare, 1 ou, 6 linguri lapte, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 150 g branza grasa de vaci, 150 g iaurt, 2 portocale (curatate de coaja si taiate bucatele), coaja rasa de la o portocala, zeama de la 1/2 lamaie, 1 baton de vanilie, 1 pachet zahar vanilat, 2 linguri zahar, zahar farin pentru pudrat.
Mod de preparare: Se curata merele de coaja si de miezul lemnos si se taie rondele. Se amesteca faina, romul, sarea, oul si laptele, se inmoaie merele in acest amestec si se prajesc (pana sunt rumene) in uleiul incins. Se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele pentru sos (inclusiv zeama scursa de la portocale), pana ce se obtine o crema. Se pudreaza merele cu zaharul farin si se servesc impreuna cu crema de portocale.
|