Roșii umplute cu carne și ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 12 roșii mijlocii, puțină carne de pasăre fiartă sau friptă, 3-4 ciuperci, sare, piper, puțin oțet.
Pentru maioneză: 1 gălbenuș, 1 linguriță muștar, 50 ml ulei.
Mod de preparare: Se aleg roșii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oțet. Se taie mărunt un rest de carne de pasăre, fiert sau fript, se amestecă cu maioneză, adăugînd cîteva ciuperci tăiate felii și fierte în apă cu sare. Se umplu roșiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciupercă și se așază pe farfurie cu frunze de pătrunjel verde împrejur.
|