Roșii umplute cu humus
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 conserve cu boabe de năut, 8 roșii, 100 ml smîntînă, 1 morcov, 1 cartof, 1/2 țelină, 1 ardei capia, 1 fir de praz, ulei de măsline, sare, piper, mărar, salată verde.
Mod de preparare: Morcovul, țelina și cartoful se curăță de coajă și se fierb. Se scot din apă, se lasă să se răcească puțin, apoi se pasează. Prazul se curăță de frunzele veștede, se spală și se împarte în două.
Boabele de năut se scot din conservă, se pun într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă. Se pun într-un blender împreună cu smîntîna și se pasează.
Se adaugă legumele pasate, partea verde de la praz, sarea și piperul după gust. Se toarnă trei linguri de ulei, se adaugă ardeiul capia curățat și tăiat în cubulețe.
Se mixează, se pune într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la rece 30 de minute.
Roșiile se spală, li se taie cîte un căpăcel și se golesc în interior. Se presară sare, se întorc cu gura în jos și se lasă să se scurgă.
Se umplu cu pasta de năut, se presară mărar și se servesc alături de salată verde și rondele de praz.
Smîntîna se poate înlocui cu iaurt sau cu lapte bătut.
|