Ruladă cu căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Pentru blat: 4 oua, 2 linguri apa calduta, 125 g zahar, 1 zahar vanilat, 125 g faina, 20 g cacao.
Pentru crema: 400 g capsuni, 400 g iaurt pasteurizat, 70 g zahar pudra, 6 foi gelatina alba, 200 ml frisca batuta, 1 zahar vanilat, 1-2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se bat spuma ouale cu apa si se incorporeaza putin cate putin zaharul pudra si cel vanilat si pe urma faina si praful de cacao.
Se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, se da la cuptor si se coace 13-15 minute, dupa care se scoate si se rastoarna pe un servet de bucatarie umezit. Se uda hartia cu putina apa rece si se indeparteaza, iar aluatul se ruleaza usor, cu ajutorul servetului, si se lasa sa se raceasca.
Se spala capsunile, se scot coditele si se taie bucatele. Jumatate se zdrobesc si se amesteca cu iaurtul si zaharul pudra. Gelatina inmuiata si dizolvata se amesteca cu o lingura din piureul de capsuni si iaurt, dupa care se incorporeaza in restul compozitiei, care se pune la rece si se lasa pana cand incepe sa se inchege.
Se bate frisca cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema racita si inchegata, impreuna cu restul capsunilor taiate bucatele. Se deruleaza aluatul si se unge cu un strat de crema, lasandu-se o margine lata de 2 cm.
Se ruleaza din nou (cu multa grija) si se tine cel putin doua ore la rece. Inainte de-a o servi, rulada se pudreaza cu zahar si se garniseste (eventual) cu capsuni.
|