Ruladă cu cașcaval și șuncă
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 600 g făină, 200 g unt, 250 ml smîntînă, 4 ouă, 500 g cașcaval, 500 g șuncă de pui sau porc, 5 cartofi, o linguriță de oțet, o jumătate de pliculeț cu praf de copt, sare, piper, salată verde, unt pentru tavă, legume de sezon.
Mod de preparare: Într-un castron se amestecă făina cu o linguriță de sare, praful de copt și puțin piper.
Se adaugă un ou, smîntîna, oțetul și untul aflat la temperatura camerei. Se amestecă totul, iar aluatul rezultat se înfășoară cu folie de plastic și se introduce la rece pentru 30 min. - 1 oră.
Cartofii se curăță de coajă, se fierb și se taie în cubulețe. După ce s-au răcit se amestecă bine cu șunca tăiată în cubulețe, două ouă, sare și piper.
Se presară masa cu făină, se împarte aluatul în două bucăți și se întind două foi subțiri.
Pe o foaie se presară cașcavalul ras, sare și piper. Se pune a doua foaie, se unge cu amestecul de cartofi și șuncă, se rulează și se așează în tava unsă cu unt.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor și se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu spre iute.
Se servește fierbinte sau rece, cu salată verde sau salată din legume de sezon.
|