Ruladă cu ciocolată și căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 4 ouă, 125 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 125 g făină, 20 g cacao, 400 g căpșuni, 400 g iaurt gros, 90 g zahăr pudră, 6 foi de gelatină albă, 200 g frișcă bătută, cîteva căpșuni pentru ornat.
Mod de preparare: Se bat ouăle cu două linguri de apă călduță, pînă ce devin spumoase. Se adaugă zahărul și un plic cu zahăr vanilat - în ploaie -, amestecînd întruna, după care se încorporează făina și praful de cacao cernute. Se întinde aluatul astfel preparat pe o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt și se coace 12-15 minute în cuptorul încins la 200 grade C. Se scoate, se răstoarnă pe un șervet umezit, se îndepărtează hîrtia (udînd-o cu apă rece), se rulează aluatul cu ajutorul șervetului și se lasă să se răcească.
Se curăță căpșunile și se taie cubulețe. Jumătate din ele se pasează și se amestecă cu iaurtul și cu 70 g de zahăr pudră. Se încorporează gelatina înmuiată și stoarsă și se pune crema la rece, pînă ce încep să se întărească.
În frișca bătută se încorporează zahărul vanilat rămas și se amestecă cu crema de iaurt și restul de căpșuni tăiate cubulețe. Se derulează aluatul, se unge cu un strat de cremă (lăsîndu-se o margine neunsă de 2 cm) și se rulează la loc. Rulada se ține cel puțin 2 ore la rece, după care se pudrează cu zahăr și se ornează cu căpșuni.
|