Ruladă de carne cu sos de vin
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg mușchi de porc, 300 g mușchi de porc afumat, 2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 500 g mere, 150 g unt, 300 ml vin alb demisec, sare, piper, cimbru, 300 g cașcaval.
Mod de preparare: Mușchiul de porc se crestează în așa fel încît să rezulte o foaie groasă de un centimetru.
Se condimentează, se așază pe o margine mușchiul de porc afumat tăiat în felii subțiri, se rulează și se leagă cu o ață de bucătărie.
Se condimentează, se așează într-o tavă cu puțin unt tăiat în bucățele, vinul alb și două căni de apă. Se introduce în cuptor și se coace timp de 45-60 de minute la foc mediu.
Morcovul și cartofii se curăță de coajă și se taie în cubulețe, respectiv în felii. Se topește jumătate din cantitatea de unt, se pun ceapa tăiată în cuburi, morcovul și cartofii.
Se condimentează și se prăjesc pînă cînd devin aurii.
Merele se curăță de coajă și semințe, se taie în felii, se prăjesc în restul de unt și se amestecă bine cu cimbru. Se servesc alături de rulada de porc și legumele prăjite.
Cînd rulada este gata, se pot pune deasupra felii de cașcaval pentru un gust și mai bun.
|