Ruladă de caș cu creier
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g unt, 120 g făină, 1/2 litru lapte, 100 g caș ras, 4 ouă, 1 creier, pătrunjel verde, o ceapă, o lingură cu unt, 2 ouă, 2 linguri cu smântână.
Mod de preparare: Se pune într-o tigaie untul la foc. Se adaugă făina dizolvată în lapte rece, se bate bine și se toarnă peste untul din cratiță. Se amestecă mereu până obținem o ciulama omogenă și groasă. Se trage de pe foc, se lasă să se răcească puțin. Se amestecă cu cașul ras, ouăle bătute. Se adaugă creierul după ce-a fost fiert cu sare și puțin oțet. Creierul fiert se taie cubulețe, se amestecă cu ceapă călită în unt, cu smântână, pătrunjelul verde tocat și ciulamaua. Se așează compoziția într-o tavă de chec unsă cu unt, tapetată cu pesmet, se presară cu caș ras și se dă la cuptor pentru 10-20 minute.
Se servește cu salată de sezon și legume sote (mazăre).
|