Ruladă de pui cu sos de fructe
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate, 450 g conopidă, 600 g cartofi, 200 g fructe de pădure, 200 g smîntînă, 75 g unt, 100 ml lapte dulce, sare, piper, ulei de măsline, cimbru, varză murată, chimen.
Mod de preparare: Într-un vas, se amestecă smîntîna cu fructele de pădure și se mixează. Se condimentează, se strecoară și se pune într-un ibric.
Conopida se rupe în buchețele mai mici și se fierbe în apă cu sare. Se scoate și se lasă într-o strecurătoare ca să se răcească.
Cartofii se curăță și se fierb. Cînd sînt gata, se scot din apă și se pun într-un vas de metal. Se adaugă untul, laptele, o lingură de ulei, sare și piper după gust. Dacă piureul este prea gros, se mai poate adăuga din apa în care au fiert cartofii pînă cînd se obține consistența dorită.
Piepturile de pui de pui se taie în felii, se condimentează și în mijloc se pun buchețele de conopidă. Se rulează, se prind cu o scobitoare și se așează într-o tavă.
Se ung cu ulei, se condimentează și se introduc în cuptor timp de 20-30 de minute. Se servesc alături de piureul de cartofi și sosul de fructe, presărate cu cimbru tocat.
Se pot servi alături de o salată de varză murată, amestecată cu chimen, ulei, sare și piper.
|