Ruladă de vițel cu dulceață de ceapă
Rețetă tradițională din Franța
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper.
Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.
Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul.
Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le.
In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte.
Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute.
Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou.
Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie.
Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
|