Ruladă din carne tocată cu spanac
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1-2 felii de pâine vechi, 2 cepe potrivite, 300 g spanac, sare, piper alb, 100 g cașcaval, 1 kg roșii, 750 g carne tocată de porc, 1 ou, 1 linguriță muștar, boia dulce, 2 căței de usturoi, 750 g cartofi, 4 linguri ulei, 1 lingură pastă de tomate, 3 linguri ketchup, busuioc.
Mod de preparare: Spanacul curățat se opărește 3 minute în apă clocotită cu sare. Roșiile se curăță și se taie cubulețe mici. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată și stoarsă bine, oul, muștarul, jumătate din ceapa tocată, sare, piper și boia după gust. Se întinde compoziția de carne pe o folie de aluminiu, într-un dreptunghi (26 cm x 30 cm). Se presară deasupra spanacul scurs bine, apoi cașcavalul ras și 200 g roșii. Se rulează carnea, se pune într-o tavă unsă și se coace în cuptorul încins circa 50 de minute. Cartofii curățați se taie felii și se prăjesc în 2 linguri ulei; se presară cu sare și piper. Separat, se călesc în restul de ulei ceapa și roșiile rămase, plus usturoiul tăiat mărunt. Se adaugă pasta de tomate și ketchup. Se înăbușă totul circa 8 minute, apoi se adaugă sare, piper, boia și busuiocul tocat.
Se servește rulada cu soteul de legume.
|